Tomatensoep met letter vermicelli

Wie lust nou geen tomatensoep? Dit eenvoudig en voedzaam recept zet je samen met jouw kinderen snel op tafel. Ideaal als lunchgerecht of een lichte maaltijd. Serveer met vers stokbrood. Oh ja, vergeet de cijfer en letter vermicelli niet. Misschien dat jij jouw naam ziet zwemmen!


Ingrediënten:
I kleine rode ui
1/2 winterpeen
1/2 kleine rode paprika
1 teen knoflook
2 eetlepels olie
750 ml groentebouillon
750 gram tomaten
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
4 takjes verse tijm of 2 theelepels gedroogde
1 tl  basterdsuiker
2 el kookroom
30 gram cijfer en letter vermicelli
Peper en zout

1. Snipper de ui en knoflook. Snij de wortel en paprika in blokjes. Verwarm de olie in een pan en fruit de uit, knoflook, wortel en paprika voor circa 5 minuten.

2. Snij de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten, groentebouillon, tomatenpuree, tijm en basterdsuiker toe aan de groente en ui. Laat het geheel circa 30 minuten zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met peter en zout.

3. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Breng opnieuw zachtjes aan de kook en voeg de cijfer en letter vermicelli toe. Laat het geheel circa 10 minuten koken.

4. Voeg de kookroom toe vlak voor het serveren om de soep ietwat romiger te maken. Serveer met vers stokbrood.

Tomatensoep met letter vermicelli