Paas vogelnestjes

Deze leuke en vooral lekkere vogelnestjes zet je in een mum van tijd op tafel. De combinatie van gesmolten chocolade en knapperige cornflakes maken deze zoete traktaties onweerstaanbaar lekker!

Wat heb je nodig?
200 gram melk chocolade
100 gram cornflakes
36 chocolade dragees in de vorm van eitjes
12 cupcake vormpjes
Cupcake plaat
Kom
Pan heet water
Lepel

1. Smelt de chocolade door de kom boven een pan met heet water te plaatsen (au-bain-marie) zonder dat de kom daadwerkelijk het water raakt. Je kunt ook de chocolade smelten in de magnetron. Stop elke 15 – 20 seconden om de chocolade te roeren.

2.Voeg de cornflakes aan de gesmolten chocolade toe. Roer totdat alle vlokken bedekt zijn met chocolade.

3. Zet de papieren cupcake vormpjes in de cupcake plaat. Verdeel het mengsel over de twaalf vormpjes. Maak een klein kuiltje in het midden van ieder nestje.

4. Zet de cupcake plaat in de koelkast. Laat circa een uur staan totdat de chocolade is gehard.

5. Leg in ieder nestje drie chocolade dragees. Serveer de vogelnestjes met een lekker kopje thee, althans, als je daar op kunt wachten!

Paas vogelnestjes van chocolade en cornflakes