Mini pizza’s

De meeste kinderen zijn er dol op……pizza! Maar wat vinden kinderen leuker dan een pizza? Een mini pizza die ze zelf hebben belegd! Laat ze vrolijke gezichtjes maken van hun favoriete groente, vlees, fruit of vis. Wedden dat ze niet kunnen wachten totdat ze hun eigen creaties mogen proeven!


Pizzadeeg

Overal op internet zijn recepten voor pizzadeeg te vinden. Door de juiste verhoudingen pizzameel, water, zout, olijfolie en gist te mengen is een pizzadeeg eenvoudig te maken. Het verreist wel het nodige toewijding om het deeg voldoende te kneden (dat vinden kinderen overigens leuk om hun handen te mogen gebruiken!), en vervolgens de deeg de tijd gunnen om te rijzen. Op Pizzadeegmaken.nl vind je een basis recept met duidelijke foto’s hoe je een pizzadeeg kunt maken. Daar vind je ook een recept voor een eenvoudige tomatensaus die je als basis kunt gebruiken.

Het je echter geen tijd of zin om zelf een pizzadeeg te maken? Geen probleem! In de supermarkten zijn tegenwoordig enkele merken die een kant-en-klare pizzadeeg met bijbehorende tomatensaus aanbieden zoals Tante Fanny. Volg de aanwijzingen op de verpakking en binnen een kwartier staat jouw pizza op tafel!

Wist je trouwens dat pitabroodjes een prima bodempjes zijn voor mini pizza’s? Een klein beetje tomatensaus erop en beleggen maar!

Pizza’s maken

1. Volg het recept om jouw eigen deeg te maken of de aanwijzingen op de verpakkingen van de kant-en-klare pizzadeeg.

2. Gebruik een ronde kom of bakje met een diameter van 12-15 cm om kleine pizzabodems uit het deeg te snijden.

3. Doe de tomatensaus op de pizzabodems.

4. Strooi geraspte kaas over de tomatensaus. In de meeste supermarkten vind je zakjes die geschikt zijn voor het maken van pizza’s.

5. Beleg de pizza’s naar eigen smaak. Cherrytomaten, paprika, olijven, ham, mais, ananas zijn enkele voorbeelden van ingrediënten die uitstekend werken om grappige gezichtjes te maken.

6. Leg de pizza’s op een bakplaat met bakpapier. Volg het recept of de aanwijzingen op de verpakking om de pizza’s af te bakken.

De pizza’s voordat ze de oven ingaan                        En als ze eruit komen! Lekkerrrrr!!!!
Mini pizza met gezicht   Mini pizza met vrolijk gezichtje