Aardappelpartjes

Aardappelpartjes zijn een gezond en lekker alternatief voor frietjes. Doordat ze lichtgekruid zijn, zijn ze lekker van smaak. De partjes kunnen vrijwel overal bij geserveerd worden, vergeet echter de mayonaise niet!

Dit heb je nodig
3 grote aardappelen
2 eetlepels olijfolie
1/2- 1 theelepel paprikapoeder (afhankelijk van hoe pittig de partjes moeten worden)
Peper en zout
Kom
Bakplaat of bakblik

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen goed schoon. Snijd de aardappelen (met schil) in de lengte in dikke plakken.

2. Doe de olijfolie, paprikapoeder, peper en zout in een kom. Voeg de aardappelen toe en meng deze goed door de olie- en kruidenmix.

3. Bekleed een bakplaat of bakblik met bakpapier. Leg de aardappelen daar vervolgens op.

4. Bak de aardappelpartjes gedurende 30 minuten in de oven. Draai ze geregeld om, zodat de partjes rondom goudbruin worden.

 Aardappelpartjes met broodje hamburger