Homemade lemonade

Lemonade is een heerlijke dorstlesser gemaakt van water, citroensap en suiker. Deze is eenvoudig te maken en vooral in Amerika erg populair tijdens de warme zomermaanden.

Dit heb je nodig:
1 kopje versgeperste citroensap (daar heb je ongeveer 5 of 6 citroenen voor nodig)
1/2 – 3/4 kopje witte suiker, dit is afhankelijk van smaak
1 kopje koud water
Nog twee of drie kopjes koud water om aan te mengen
IJsklontjes
Schijfjes citroen en blaadjes verse munt om te versieren
Citruspers (persen met behulp van een vork kan ook)
Pannetje
Zeef
Karaf

1. Maak de basissiroop door 1 kopje water in een pannetje te verwarmen samen met 1/2- 3/4 kopje suiker totdat alle suiker opgelost is.

2. Pers in de tussentijd de citroenen. Zeef de citroensap en voeg de siroop bij de citroensap

3. Voeg nog twee kopjes koud water toe om de sap te verdunnen. Meer water kan ook, dat is afhankelijk van smaak. Wij voegen voor het serveren veel ijs toe aan de lemonade, dat verdunt ook waardoor twee kopjes water voldoende is.

4. Laat circa een uur in de koelkast afkoelen.

5. Garneer met schijfjes citroen, blaadjes verse munt en voeg lekker veel ijsklontjes toe.

Tip: Vervang het kraanwater door bruisend water voor een verfrissend priklimonade.
En nog een tip: Heb je over? Doe de lemonade in ijsvormpjes en vries ze in. Zo maak je lekkere ijsjes voor een later moment.

Homemade lemondade met citroen en munt