Chocolade kokosballetjes

We kennen allemaal de met chocolade overgoten kokosrepen in die blauw en witte verpakking. Maar wist je dat je deze met slechts drie ingrediënten zelf kunt maken? Lees snel verder hoe jij overheerlijke chocolade kokosballetjes kunt maken!

Dit heb je nodig:
200 gram melkchocolade
250 gram gedroogde geraspte kokos
1 blik gezoete gecondenseerde volle melk
Grote kom
Pan met heet water
Lepel
Bakpapier
Bakplaat of bord

1. Leeg het blikje gecondenseerde melk in de kom. Voeg telkens een beetjes kokos toe. Roer de kokos door de melk totdat er een licht smeuïge massa is ontstaan.

2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat of bord. Draai balletjes van het mengsel met een diameter van ongeveer 2 centimeter. Leg de balletjes op het bord.

3. Breek de chocolade in stukjes en smelt het door de kom boven een pan met heet water te plaatsen (au-bain-marie) zonder dat de kom daadwerkelijk het water raakt. Je kunt ook de chocolade smelten in de magnetron. Stop elke 15 – 20 seconden om de chocolade te roeren.

4. Doop de kokosballetjes in de gesmolten chocolade. Leg de chocolade kokosballetjes op de met bakpapier bedekte bakplaat of bord en leg in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.

Chocolade kokos balletjes