Chocolade cupcakes

Cupcakes zijn snel gemaakt en bovendien erg lekker. Deze chocolade variant is extra leuk doordat de cupcakejes worden versierd met vrolijke gezichtjes. Gegarandeerd een succes bij de kinderen!

Dit heb je nodig:
Voor de cakejes
100 gram boter of margarine
100 gram witte basterdsuiker
2 eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels cacaopoeder
12 papieren cupcake vormpjes
Cupcake bakplaat voor 12 cakejes
Grote kom
Pollepel of mixer
Zeef
Lepeltje

Voor de glazuur
75 gram boter of margarine
175 gram poedersuiker
1 theelepel water
2-3 druppels rode kleurstof of 2 eetlepels cacaopoeder
2 kommen
Lepel
Decoreerstiften

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de kinderen alvast de papieren cupcake vormpjes in de cupcake bakplaat plaatsen.

2. Doe de boter en suiker in de grote kom. Roer met de pollepel of mixer totdat een gladde mengsel is ontstaan.

3. Voeg de eieren toe aan het mengsel. Meng tot één geheel.

4. Zeef het bakmeel en cacao boven de kom en meng totdat eventuele klontjes zijn verdwenen en er een gladde mengsel overblijft. Met behulp van een lepeltje, het mengsel verdelen over de 12 cupcake vormpjes.

5. Bak de cakejes gedurende 20 minuten in de oven. Controleer of de cakejes zacht en luchtig aanvullen of zeker te weten dat ze klaar zijn.

6. Laat de cakejes afkoelen en maak ondertussen het glazuur. Doe de boter, suiker en water in een kom en meng de ingrediënten door elkaar. Verdeel het glazuur over twee kommen.

7. Voeg de rode kleurstof aan de ene kom met glazuur toe, de cacaopoeder aan de andere. Roer ieder glazuur totdat deze glad is.

8. Als de cakejes afgekoeld zijn kunnen de cakejes met het glazuur worden bedekt. Gebruik de achterkant van een lepeltje om het glazuur glad te strijken. Versier de cakejes met vrolijke gezichten, gebruik hiervoor de decoreerstiften.
Chocolade cupcakes met gezichtjes