Pasen

Hoewel het paasfeest zijn oorsprong vindt in de bijbel, associëren de meeste van ons het met vruchtbaarheid, vrolijkheid en lekkernijen. Kuikentjes, paashazen en eieren zijn niet meer weg te denken. Hier vind je allerlei eenvoudige knutsel ideeën om jouw paasfeest op te leuken!  

Gekookt ei versierd als kip geknutseld met papier

Eieren versieren

Paaseieren versieren is en blijft leuk. Naast het beschilderen van gekookte eieren, vind je tegenwoordig vele grappige stickers om een ei om te toveren in een kip of paashaas. Maar wat dacht je ervan om dit zelf met de kinderen te doen.

Paasmandje af

Paasmandjes

Met Pasen kan een speurtocht naar eieren niet ontbreken. Maak in een paar stappen een leuke mand om de gevonden eitjes, snoepjes en chocolaatjes in te verzamelen. Zijn de kinderen te jong om het mandje zelf te knutselen? Laat ze deze versieren met vrolijke paasstickers!

Pastel Paas placemat

Paas placemat

Maak de ontbijttafel tijdens het paasontbijt helemaal af met deze gevlochten placemats. De zachte pastelkleuren geven het een paastintje. Het enige dat jij nodig hebt, is stroken gekleurd papier, lijm en een flink portie geduld.

Kuikentje komt uit paasei geknutseld met papier

Kuikentje in paasei

Heb je net jouw ei versierd, komt er een kuikentje gedag zeggen! Met slechts enkele vellen gekleurd papier en een beetje lijm is jouw kleintje even zoet met het versieren van zijn paasei. Mama of papa trouwens ook! Een leuk knutselprojectje voor jong en oud.