Knutselen

Houden jouw kinderen ook zo van knutselen en ben je op zoek naar nieuwe projectjes? Moet er op de valreep het nodige worden geknutseld voor school of zoek je een creatieve invulling voor een regenachtige dag? Wat de reden ook is, hier vind je verschillende knutsel ideeën voor allerlei gelegenheden. Of je een originele Moederdag cadeau zoekt, aan de slag wilt met wol of  fleurige lentebloemen wilt maken, de mooiste kunstwerkjes hebben wij voor jou op een rij gezet.

Zebra van papierenbord

Dieren

Honden, vlinders, koeien, konijnen. Kinderen zijn dol op dieren. Wat is dan leuker dan een eigen diertje knutselen? Haal jouw inspiratie uit deze ideeën en ga samen met jouw kinderen aan tafel om de leukste en grappigste  diertjes te knutselen.

Herfstboom vingerverven

Herfst

Met de komst van herfst verandert de natuur in een ware kleur explosie. Blaadjes veranderen in prachtige tinten rood, geel, oranje en bruin, eikeltjes, kastanjes en beukennoten vallen uit de bomen, en overal steken paddenstoelen uit de grond. Wat een inspiratie om lekker aan het knutselen te gaan!

Klei zelfgemaakt

Klei

Wist je dat je in enkele minuten klei kunt maken van ingrediënten die je gewoon in je keukenkastjes kunt vinden? Echt, dat kan! En leuk dat jouw kinderen het zullen vinden om met hun zelfgemaakte klei aan de slag te gaan. Hier lees je hoe je het maakt!

Papieren ijslolly's

Zomer

Zon, zee en strand. Er is zoveel leuks te knutselen over dit jaargetij. De leukste knutselideeën rondom het thema zomer hebben wij voor je op een rij gezet.

Narcissen in de lente

Lente

De dagen worden langer en warmer, er komen knoppen aan de bomen, de bloemen staan in bloei en de eerste lammetjes en kuikentjes zijn geboren. De lente is overal en daar wordt iedereen vrolijk van!

Paaseieren

Pasen

Hoewel het paasfeest zijn oorsprong vindt in de bijbel, associëren de meeste van ons het met vruchtbaarheid, vrolijkheid en lekkernijen. Kuikentjes, paashazen en eieren zijn niet meer weg te denken. Hier vind je allerlei eenvoudige knutsel ideeën om jouw paasfeest op te leuken!